Technológia

Kvalita hrozna je limitujúcim faktorom pri výrobe vína. Bez modernej a najmä šetrnej technológie ale nie je možné vyrobiť špičkový produkt. Spoločnosť VINIDI disponuje najmodernejším technologickým vybavením ako je šetrný pneumatický lis, fermentačné tanky na biele víno s možnosťou chladenia ale aj ohrevu, vinifikátory na červené víno s ponáraním matolinového klobúka a podobne. Disponujeme dostatočne veľkým objemom nádrží, ktorý nám umožňuje spracovávať hrozno rovnakej odrody z rôznych polôh, prípadne rôznej vyzretosti samostatne a dôsledne sa venovať všetkým detailom pri vinifikácii muštu. Jednotlivé technologické celky na seba ideálne nadväzujú, čo nielen šetrí prácnosť, ale najmä nezaťažuje víno zbytočnými technologickými operáciami, zbytočným prečerpávaním a podobne. Technológ môže kedykoľvek prostredníctvom internetu kedykoľvek ovládať a riadiť jednotlivé technologické procesy.

Za zmienku stoja aj dve samostatné a oddelené pivnice na vyzrievanie červených, ale aj vybraných bielych vín. V jednej z nich sa za presklenou stenou nachádzajú klasické barikové sudy typu bordeaux, objemu 225 litrov, vyrobené z dlhodobo pozvoľne sušeného dreva, ktoré vínu odovzdáva iba tie najčistejšie arómy. V druhej pivnici nájdete veľké drevené sudy, ktoré zachovávajú pôvodné hroznové arómy a v ktorých víno zároveň predýchava a stáva sa jemnejším a zamatovejším. Vo víne sa tak zachovajú pôvodné hroznové arómy, ktoré nie sú obohacované žiadnymi toastovými arómami.

technologia technologia technologia technologia technologia
vinidi